Dodaj lub wyszukaj sugestię

Fakturownia — Forum Sugestii Main import faktur sprzedaży do Rewizora
Anonim 22.01
import faktur sprzedaży do Rewizora Prowadzę księgi na Rewizor GT. Do programu Fakturowania zaimportowałam klientów poprzez plik MS Excel wygenerowany z mojego Rewizora. Importując -część kolumn pominęłam , część wybrałam poprawne wskazanie , co jest w kolumnie. Myślałam ,że taki import danych spowoduje ,że eksportując wystawioną sprzedaż z Fakturowani do Rewizora klienci będą mieli nadany taki sam numer analityczny, jak mam w programie Rewizor. Przy imporcie do rewizora pokazywała mi się informacja ,ze w programie już istnieje klient z identycznym NIP . Nie chciałam żeby mi się zdublował. Więc wpisywałam ,żeby nie tworzyć nowego konta. Co zrobiłam źle? Jak powinnam zaimportować klientów z Rewizor ,aby później sprzedaż importowała sie poprawnie?
Główna odpowiedź Tomasz Skimina 2026-01-26 14:11

Dzień dobry,

dziękuję za kontakt.
Import Klientów do systemu służy wyłącznie do zaimportowania danych do późniejszego tworzenia dokumentów w programie aby nie było konieczności wpisywania ich ręcznie czy pobierania danych z GUS, gdzie dane te nie zawsze są pełne.

Faktury tworzone w programie nie zawierają pobocznych danych z kart Klientów, nie mają więc identyfikatorów z zewnętrznych systemów i nie ma możliwości konfiguracji takiej opcji.

Pozdrawiam, Tomasz

Komentarze (1)

Customer Reviews

Tomasz Skimina

Główna odpowiedź

Dzień dobry,

dziękuję za kontakt.
Import Klientów do systemu służy wyłącznie do zaimportowania danych do późniejszego tworzenia dokumentów w programie aby nie było konieczności wpisywania ich ręcznie czy pobierania danych z GUS, gdzie dane te nie zawsze są pełne.

Faktury tworzone w programie nie zawierają pobocznych danych z kart Klientów, nie mają więc identyfikatorów z zewnętrznych systemów i nie ma możliwości konfiguracji takiej opcji.

Pozdrawiam, Tomasz

Dodaj komentarz