Dodaj lub wyszukaj sugestię

Fakturownia — Forum Sugestii Main Szablon wydatków po API
Anonim 02.02
Szablon wydatków po API Witam Tworzę sobie szablon dla wydatków z ksef do pobrania pdf przez api. Używam oczywiście zmiennej invoice_template_id jednak w tych szablonach sprzedawca i odbiorca są zamienieni , ale w tym sensie , że jako seller szablon widzi buyer i odrwotnie. Ja sobie to w kodzie odwróciłem ale mam pytania: 1. Czy jest inny sposób aby nie trzeba było tego w kodzie odwracać? 2. Czy to się w którymś momencie samo nie poprawnie nie ustawi i wtedy mój szablon będzie pokazywał błędnie
Główna odpowiedź Tomasz Skimina 2026-02-09 16:51

Dzień dobry,

dziękuję za kontakt.
W przypadku faktur tworzonych poprzez API zmienne ‘buyer_…’ nie zawsze oznaczają kupującego a służą do wykazania danych kontrahenta naszej firmy (czyli sprzedawcy po stronie Wydatków).
Co do samych graficznych szablonów - nie ma możliwości zdefiniowania innego szablonu niż systemowy ‘default’ dla faktur kosztowych.

Pozdrawiam, Tomasz

Komentarze (1)

Customer Reviews

Tomasz Skimina

Główna odpowiedź

Dzień dobry,

dziękuję za kontakt.
W przypadku faktur tworzonych poprzez API zmienne ‘buyer_…’ nie zawsze oznaczają kupującego a służą do wykazania danych kontrahenta naszej firmy (czyli sprzedawcy po stronie Wydatków).
Co do samych graficznych szablonów - nie ma możliwości zdefiniowania innego szablonu niż systemowy ‘default’ dla faktur kosztowych.

Pozdrawiam, Tomasz

Dodaj komentarz