Dzień dobry,
W systemie mamy opracowany eksport faktur do wersji Insert Rachmistrz GT oraz Nexo.
W przypadku pytań pozostaję w dyspozycji.
Dziękuję za kontakt.
Pozdrawiam,
Łukasz
Eksport to programów InsertGT działa i można bez problemu zaimportować dane do tych programów. Aby to zadziałało, należy dobrze przygotować schemat importu w programach Insert. Eksport i Fakturownia działają, ale skorzystałem z tego rozwiązania pierwszy raz dzisiaj. Informacja dla pani Joanny. Przedrostek FS jest generowany przed “mnemonik” ustawiony w schemacie importu.
Mam za to pytanie do Fakturowni. Eksport do pliku .epp w żaden sposób nie oznacza pozycji, czy jest to gotówka, czy przelew. Aby dobrze zaimportować, konieczne jest ustawienie kategorii. Jest to pierwsza pozycja za NIP-em. Czy rozważacie dodanie opcji ustawienia kategorii? A może jest taka opcja, tylko ja o niej nie wiem.
Eksport został zaktualizowany i przeniesiony do zakładki Aplikacje/dodatki. Do wersji Rewizor GT Fakturownia nigdy nie posiadała własnego eksportu. Stary eksport dotyczył programów InsERT ( Nexo, Rachmistrz GT ). Obecny eksport jest do formatu Rachmistrz GT.
Pozdrawiam,
Łukasz
Dzień dobry,
eksport na liście faktur do Insert został wyłączony w piątek. Aktualna forma eksportu znajduje się teraz w zakładce Aplikacje/dodatki.
Czy sprawdzali Państwo czy eksportowany plik pasuje do wersji programu Insert Nexo?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Łukasz
Witam,
mam problem bo w programie rachmistrz po wyliczeniu zaliczki na podatek liniowy nie widniej kwota do zapłaty mimo że podatek został naliczony to w deklaracji do zapłaty jest zero, a w wyższej rubryce w deklaracji gdzie jest pkt z należne zaliczki na podatek kwota jest tylko do zapłaty nie widnieje.
Na ten moment eksport w systemie jest do wersji Rachmistrz GT 1.08. Aktualna wersja programu to 1.11. Nasz programista jest w trakcie uaktualnienia eksportu w systemie Fakturownia tak, by był zgodny z programem księgowym. Do czasu wprowadzenia aktualizacji mogą Państwo generować raport JPKv7 i pobrać go jako XML, by przenosić dokumenty.
Raport generuje się w zakładce Raporty > Lista raportów > Jednolity Plik Kontrolny > JPKv7.
Pozdrawiam,
Łukasz
Dziękuję za informacje. W programie nie mamy takich pól do określenia schematów, sposobu rozliczania Vat, zwrotu detalicznego etc.
Takie dane nie są przekazywane do pliku.
Parametry, których nasz system nie posiada należy ręcznie uzupełnić w programie księgowym.
Pozdrawiam,
Łukasz
Dzień dobry,
korzystając z planów abonamentowych Start ,Standard i Pro można wygenerować plik csv zawierający eksport do 1000 dokumentów.
W planie abonamentowym Pro Plus można wyeksportować maksymalnie do 10 tysięcy dokumentów w pliku csv.
W przypadku importu limit wynosi niezmiennie 1000 rekordów.
Pozdrawiam,
Łukasz
Dzień dobry,
proszę wejść w zakładke Przychody do listy faktur, następnie po wyszukaniu dokumentów do eksportu wybieramy przycisk w prawym, górnym rogu Eksport/Wydruki i z listy Eksport do Insert ( Nexo, Rachmistrz GT ).
W przypadku pytań pozostaję w dyspozycji.
Pozdrawiam,
Łukasz