Dodaj lub wyszukaj sugestię

Fakturownia — Forum Sugestii Main Eksport do programu insert gt
Anonim 04.21
Eksport do programu insert gt Witam, mamy klienta który korzysta z Państwa programu sprzedaży, czy istnieje możliwość eksportu insert gt. Proszę o informację.
Główna odpowiedź Łukasz Szałajski 2021-04-28 12:33

Dzień dobry,
W systemie mamy opracowany eksport faktur do wersji Insert Rachmistrz GT oraz Nexo.
W przypadku pytań pozostaję w dyspozycji.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Komentarze (37)

Customer Reviews

Czy podczas importu sprzedaży do Rachmistrza GT (.epp), w Fakturowni trzeba coś dodatkowo ustawić, czy wystarczy schemat w Rachmistrzu?

OK, Znalazłem już sam rozwiązanie. Skorzystałem z testów na fakturowni. Jest opcja dodania kategorii.

Eksport to programów InsertGT działa i można bez problemu zaimportować dane do tych programów. Aby to zadziałało, należy dobrze przygotować schemat importu w programach Insert. Eksport i Fakturownia działają, ale skorzystałem z tego rozwiązania pierwszy raz dzisiaj. Informacja dla pani Joanny. Przedrostek FS jest generowany przed “mnemonik” ustawiony w schemacie importu.
Mam za to pytanie do Fakturowni. Eksport do pliku .epp w żaden sposób nie oznacza pozycji, czy jest to gotówka, czy przelew. Aby dobrze zaimportować, konieczne jest ustawienie kategorii. Jest to pierwsza pozycja za NIP-em. Czy rozważacie dodanie opcji ustawienia kategorii? A może jest taka opcja, tylko ja o niej nie wiem.

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
Integrację z systemem Rewizor GT zapewnia rozwiązanie ivend.pl

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

i dupa. jak mi się skończy abonament to już fakturownia nie wybiorę za brak eksportu do Rewizora.

Łukasz Szałajski

Stara forma eksportu na liście faktur została wyłączona. Obecnie eksport znajduje się w menu Ustawienia > Aplikacje/dodatki > Eksport Rachmistrz GT.

Pozdrawiam,
Łukasz

Ja też nie mogę teraz nic eksportować. Potrzebuję plik epp. Zawsze był dostępny a teraz mam wyszarzoną opcję…

Już próbowałam tej opcji, niestety plik nie jest kompatybilny z moim programem. Dodam, że program Nexo mam zaktualizowany do najnowszej wersji. Import xml też nie działa. Wcześniej względnie sprawdzał się EPP, teraz pozostaje ręczne klepanie…

Łukasz Szałajski

Eksport został zaktualizowany i przeniesiony do zakładki Aplikacje/dodatki. Do wersji Rewizor GT Fakturownia nigdy nie posiadała własnego eksportu. Stary eksport dotyczył programów InsERT ( Nexo, Rachmistrz GT ). Obecny eksport jest do formatu Rachmistrz GT.

Pozdrawiam,
Łukasz

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
dane można eksportować z konta do programu księgowego również raportem JPKv7, który jest dostępny w zakładce Raporty > Lista raportów > Jednolity Plik Kontrolny > JPKv7.
Zestawienie generuje się w rozszerzeniu XML.

Pozdrawiam,
Łukasz

Nie bardzo rozumiem, dlaczego nagle jedna z podstawowych funkcjonalności zostaje wyłączona, tym samym narażając klienta na ponoszenie dodatkowych kosztów. Słabo…

W przypadku naszej firmy, to juz jest gwozdz do trumny dla Fakturownia.pl.
Dziekuje.

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
tak, zgadza się. Wtyczkę integrującą do Rewizor opracowała zewnętrzna firma Kompax.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Dziękuję za odpowiedź. Z tego co widzę, export do Rewizora Nexo jest możliwy jedynie po podjęciu współpracy z firmą iVend. Opcja płatna…
Pozdrawiam
Joanna

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
eksport na liście faktur do Insert został wyłączony w piątek. Aktualna forma eksportu znajduje się teraz w zakładce Aplikacje/dodatki.
Czy sprawdzali Państwo czy eksportowany plik pasuje do wersji programu Insert Nexo?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Łukasz

transport.marpaw@gmail.com
Teraz w ogóle nie jest aktywna opcja generowania pliku EPP. Jest wyszarzona, a w dodatkach jest opcja uruchomienia wyłącznie exportu do Rachmistrza…Trzeba coś wykupić?
Pozdrawiam
Joanna

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
proszę o informacje na jakim adresie mailowym mają Państwo zarejestrowane konto w systemie.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Dzień dobry,
dlaczego podczas generowania pliku EPP do Nexo do nr faktury dodawany jest przedrostek FS? W oryginale brak takiego oznaczenia.
Pozdrawiam
Joanna

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
integrację z systemem Rewizor GT zapewnia rozwiązanie ivend.pl - jest to firma zewnętrzna.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Dzień dobry,

Czy jest możliwość eksportu faktur sprzedaży z fakturowni do REWIZORA GT?

Pozdrawiam,
Dorota

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
zapytanie powinno być skierowane do programu, z którego Państwo korzystają- Rachmistrz.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Witam,
mam problem bo w programie rachmistrz po wyliczeniu zaliczki na podatek liniowy nie widniej kwota do zapłaty mimo że podatek został naliczony to w deklaracji do zapłaty jest zero, a w wyższej rubryce w deklaracji gdzie jest pkt z należne zaliczki na podatek kwota jest tylko do zapłaty nie widnieje.

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
jaki eksport Państwo wykonują? Rozumiem, że komunikat wyświetla się przy zaczytywaniu faktur do programu księgowego.
Proszę o przesłanie zrzutu ekranu z błędem.

Pozdrawiam,
Łukasz

Witam,
przy pobieraniu faktur i dekretacji w programie występuje komunikat “Błąd podczas pobierania słowników. Sprawdź czy wybrałeś odpowiedniego nadawcę”. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu? Pozdrawiam

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
na ten moment nie znam dokładnego terminu zakończenia prac nad aktualizacją. Gdy dostanę taką informacje udzielę odpowiedzi w tym poście.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Czy wiadomo kiedy będzie można importować faktury do rachmistrza gt?

Łukasz Szałajski

Na ten moment eksport w systemie jest do wersji Rachmistrz GT 1.08. Aktualna wersja programu to 1.11. Nasz programista jest w trakcie uaktualnienia eksportu w systemie Fakturownia tak, by był zgodny z programem księgowym. Do czasu wprowadzenia aktualizacji mogą Państwo generować raport JPKv7 i pobrać go jako XML, by przenosić dokumenty.
Raport generuje się w zakładce Raporty > Lista raportów > Jednolity Plik Kontrolny > JPKv7.

Pozdrawiam,
Łukasz

To proszę o podpowiedź jak mam importować do rachmistrza faktury sprzedaży

Łukasz Szałajski

Dziękuję za informacje. W programie nie mamy takich pól do określenia schematów, sposobu rozliczania Vat, zwrotu detalicznego etc.
Takie dane nie są przekazywane do pliku.
Parametry, których nasz system nie posiada należy ręcznie uzupełnić w programie księgowym.

Pozdrawiam,
Łukasz

Przy imporcie w rachmistrz pokazuje mi się ,że ,, brak schematu importu dla dokumentu, jego kategorii, sposobu rozliczania Vat lub rodzaju zwrotu detalicznego ,, w swoim programie mam ustawione schematy importu ale jak sprawdzić czy są takie same w fakturowni ?

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
proszę o doprecyzowanie. O jakie schematy Państwu chodzi?
Importowane dane można przejrzeć w pliku wygenerowanym z systemu.

Pozdrawiam,
Łukasz

Dzień dobry . nie mogę importować do rachmistrza gt faktur z fakturowni. schematy importu w rachmistrzu mam ale przy próbie importu pokazuje mi brak schematów . Gdzie w się fakturowni sprawdza spójność w schematach rachmistrz i fakturownia? Sprzedaż bez vat

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
korzystając z planów abonamentowych Start ,Standard i Pro można wygenerować plik csv zawierający eksport do 1000 dokumentów.
W planie abonamentowym Pro Plus można wyeksportować maksymalnie do 10 tysięcy dokumentów w pliku csv.

W przypadku importu limit wynosi niezmiennie 1000 rekordów.

Pozdrawiam,
Łukasz

Dzień dobry, nie mogę importować więcej FV niż tysiąc w danym miesięcu

Łukasz Szałajski

Dzień dobry,
proszę wejść w zakładke Przychody do listy faktur, następnie po wyszukaniu dokumentów do eksportu wybieramy przycisk w prawym, górnym rogu Eksport/Wydruki i z listy Eksport do Insert ( Nexo, Rachmistrz GT ).

Pozdrawiam,
Łukasz

Witam, mam pytanie jak dokonać eksportu faktur do Rachmistrza GT.
Pozdrawiam

Łukasz Szałajski

Główna odpowiedź

Dzień dobry,
W systemie mamy opracowany eksport faktur do wersji Insert Rachmistrz GT oraz Nexo.

Dziękuję za kontakt.

Pozdrawiam,
Łukasz

Dodaj komentarz